Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Over de tong achter de bar
Uitgelichte ondernemers

Brasserie Over de Tong: hét sterrenrestaurant van Roosendaal!

20 september 2018

20 september 2018 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

Zoet, zout, zuur, bitter en unami. Deze vijf smaken gaan allemaal over de tong. En laat dat nu net de naam zijn van de brasserie in het hart van het Cultuurcluster Roosendaal. Van een lekkere lunch tot een gezellig diner in combinatie met een bezoek aan een voorstelling bij Theater de Kring of een expositie in het Tongerlohuys. Brasserie Over de Tong is dé uitvalsbasis voor een cultureel dagje weg of een gezellige avond uit!

Over de tong portret

Het Cultuurcluster van Roosendaal

Het Cultuurcluster Roosendaal zegt je misschien niet zo veel. Maar als we het hebben over Theater de Kring of museum Tongerlohuys gaan alle bellen rinkelen. Directeur Jan-Hein Sloesen is maar wat trots op de laatste toevoeging aan het Cultuurcluster Roosendaal: Brasserie Over de Tong.

‘Als je binnenkomt in Brasserie Over de Tong heb je links de ingang van het Tongerlohuys en rechts loop je zo Theater de Kring binnen. Dat maakt Over de Tong hét hart van het Cultuurcluster’. Over de Tong maakt het totaalpakket aan culturele voorzieningen compleet. Je hoeft eigenlijk het Cultuurcluster niet te verlaten om een hele dag onder de pannen te zijn. ‘Het komt zelfs wel eens voor dat gasten na een bezoek aan het museum en een hapje eten in de brasserie last-minute beslissen om de avondvoorstelling te bezoeken in de Kring. Dat maakt het helemaal compleet!’ Jan-Hein is er zeker van dat Brasserie Over de Tong in combinatie met het museum en het theater bijdraagt aan een goed werk- woon- en leefklimaat in Roosendaal, de stad die hij zelf omschrijft als het best bewaarde geheim van Brabant. En dat is het natuurlijk ook😉 ‘Hoe meer er te beleven is in Roosendaal, hoe meer mensen dit willen ervaren’. 

Ingang Tongerlohuys

Brasserie Over de Tong is tegenwoordig de ingang van het Tongerlohuys. Je komt dus altijd binnen in het hart van het Cultuurcluster Roosendaal. Het Togerlohuys heeft echter wel andere openingstijden dan het restaurant en het theater. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Brasserie Over de Tong

Proeven en praten bij Brasserie Over de Tong

Lunchen, dineren of borrelen: het is allemaal mogelijk bij Brasserie Over de Tong. Proeven kun je zeker, want de keuze is reuze. Over de Tong heeft drie verschillende menukaarten: de lunchkaart, de kinderkaart en de dinerkaart. Laatstgenoemde is een 3-gangen keuzemenu die perfect aansluit bij een bezoek aan Theater de Kring. Het personeel van Over de Tong, onder leiding van hoofd horeca Mark de Wit, zorgt dat jij jouw eten perfect bereid en op tijd geserveerd krijgt, je op tijd in de zaal bent voor de voorstelling én dat jouw vooraf bestelde drankje in de pauze klaar staat.

Moet je dan per se een expositie of theatervoorstelling bezoeken voor een bezoek aan Over de Tong? ‘Natuurlijk niet! Je kan ook heerlijk komen proeven en praten in onze brasserie als je gewoon van lekker eten en drinken houdt. Over de Tong is er voor Jan en alleman’.

'Roosendaal is het best bewaarde geheim van Brabant. Proeven en praten bij Over de Tong sluit precies aan bij het gemoedelijke Roosendaalse DNA.'

- Jan-Hein Sloesen, Cultuurcluster Roosendaal

Neem alvast een kijkje

Brasserie Over de Tong
Brasserie Over de Tong
Brasserie Over de Tong

Sterrenrestaurant

Brasserie Over de Tong is een bijzonder restaurant. De raampartijen en indeling van het interieur creëren een heerlijke open en ruimtelijke sfeer. En als de zon onder is, wordt het een knusse en warme brasserie. Daarnaast bereidt het personeel al het eten met seizoensgebonden en lokale ingrediënten voor een schappelijke prijs.

Lekker en eerlijk eten in een mooie omgeving dus, maar maakt dat Brasserie Over de Tong dan een sterrenrestaurant? Dat is aan jou. Maar echte sterren komen wel eten bij Over de Tong. ‘Het zou best kunnen dat je gewoon naast een bekende Nederlander zit te eten. De artiesten die ’s avonds optreden prikken regelmatig een vorkje mee in de brasserie’. Over de Tong is dus wel degelijk een sterrenrestaurant te noemen en zeker de moeite waard! Kom jij binnenkort proeven en praten?

Dit zeggen onze klanten

Wij hebben erg genoten. Ouders kunnen lekker relaxt een praatje maken onder het genot van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich prima vermaken. Top locatie!

Rian van Thiel

Heerlijke kleine gerechtjes en goede wijn, met daarbij ook nog goede gastvrouwen: TOP!

Marin van den Berge

Lekker eten, top bediening en een gezellige sfeer!

Kirsten van Oosterhout

Nieuwsbrief