Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Bockbieren Roosendaal 2019
Inspiratie

Dit zijn de 4 lekkerste bokbieren van Roosendaal!

14 oktober 2019

14 oktober 2019 | Inspiratie | Door: Redactie

De R zit weer in de maand. Dat betekent dat de herfst officieel is begonnen. De herfst is natuurlijk de tijd dat we ons langzaam opmaken voor de koude dagen en nachten. Daarbij horen nieuwe kleren, een comfortabel interieur en natuurlijk eten en drinken waar je het warm van krijgt. En zeg nou zelf: bockbier, ofwel bokbier, is natuurlijk een groot voordeel van de herfst. Wij gingen langs bij de ROOS24 cafés voor de lekkerste bokbieren van dit najaar. Dit zijn de 4 bokbieren die je moet proberen!

herfst bockbieren roosendaal

Smash Bock van Dutch Bargain bij Over de Tong

Het Tongerloplein ligt er in de herfst het mooist bij. De eerste bladeren dwarrelen inmiddels al in het rond en vanuit Brasserie Over de Tong is dat heel mooi zichtbaar. Naast het uitzicht geniet je bij Over de Tong ook van een lekkere lunch of diner voor of na een voorstelling in Theater de Kring. En zij geven je nu nóg een reden om binnenkort een bezoekje te brengen. De Smash Bock van Dutch Bargain. Dit bokbiertje is uniek in Roosendaal, maar ook de smaak is zeker het proberen waard. Volgens Dutch Bargain geeft een slok van haar Smash Bock je het gevoel dat je midden in een herfstachtig bos staat. En met het uitzicht op het Tongerloplein komt dat gevoel aardig in de buurt van de werkelijkheid!

 

 

Bockbieren Roosendaal Over de Tong
Brasserie Over de Tong

Dubbelbock van Brand bij Burgers & Beers

Wie van bier houdt, moet zeker eens langs bij Burgers & Beers Café op de Markt. Burgers & Beers heeft namelijk meer dan 70 verschillende bieren in huis. Of je nu in de zomer op het terras van een witbiertje wilt genieten, of in de winter van een stevig bruinbier. Ook deze herfst heeft Burgers & Beers voor ieder wat wils. Zij raden Dubbelbock van Brand aan als bokbier van de tap. Dit heerlijke bokbier is twee keer zo lang gerijpt. Dat is dus dubbel genieten!

Bockbieren Roosendaal Burgers en beers
Bockbieren Roosendaal Burgers en Beers

Leute Bokbier van Brouwerij van Steenberge bij Chagall

Bij Grandcafé Chagall weten ze alles van bieren. Ook de Bokbieren worden zeer secuur geselecteerd. Chagall heeft al een aantal jaar achter elkaar Leute Bokbier op de tap. Dit bokbiertje wordt exclusief geserveerd in een speciaal tuimelglas op een houten voet. De naam komt uit België, maar natuurlijk weten wij hier in Roosendaal ook wel wat leut is. Drink maar eens een aantal Leute Bokbieren en het begrip leut krijgt een hele andere dimensie. Maar één glas is ook al genoeg om de echte herfst te proeven!

 

Bockbieren Roosendaal Chagall
Chagall Roosendaal

Prototype No.3 van Strieper bij ‘t Wapen van Roosendaal

‘t Wapen van Roosendaal mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In ‘de woonkamer van Roosendaal’ kun je altijd terecht voor een lekker bakje koffie of gezellige high beer. En de keuze is reuze, want naast tientallen bieren op de fles heeft ‘t Wapen maar liefst 24 verschillende tapkranen. Als bokbier van dit najaar bevelen zij een écht speciaalbier aan. Prototype No.3 is namelijk een zogeheten Coffee Bock. Je proeft daarbij de rijke smaak van Münchens Malt met lekkere accenten van chocolade, caramel en natuurlijk koffie.

Bockbieren Roosendaal Wapen van Roosendaal
Het Wapen van Roosendaal

De lekkerste bokbieren van Roosendaal

In Roosendaal kun je de herfst voelen en proeven. Bij de deelnemende ROOS24 cafés geniet dubbel, want hier hebben ze de beste bokbieren én je spaart natuurlijk voor de leukste cadeaus en prijzen met jouw Roospas.