Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Leuke dingen om te doen in Roosendaal
Over Roosendaal

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Roosendaal!

21 mei 2019

21 mei 2019 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Het bruisende Roosendaal! Kom je een dagje, of een weekend? Zorg er in ieder geval voor dat je de tofste bezienswaardigheden in Roosendaal niet mist. Om precies te weten waar je moet zijn, hebben we een lijstje voor je gemaakt met de leukste plekken in Roosendaal. Een beetje cultuur snuiven en een beetje genieten. Roosendaal zit vol met mooie plekken om te eten, drinken, shoppen én wat van de geschiedenis op te steken.

De Tullepetaon in Tullepetaonestad

Bezoek je Roosendaal? Dan bezoek je eigenlijk ‘Tullepetaonestad’! Dit is de naam die Roosendaal draagt tijdens carnaval. Het standbeeld van de Tullepetaon is daarom een must om te zien tijdens je rondje bezienswaardigheden in Roosendaal! Het woord Tullepetaon is afgeleid van het Franse woord voor parelhoen.

Het standbeeld van de Tullepetaon is gemaakt door Roosendaler Léon Vermunt en te vinden in hartje Roosendaal. Het beeld stamt al uit 1988, en stond voorheen op het Tongerloplein. In oktober 2008 is het beeld verhuisd en tegenwoordig kun je hem vinden op de Markt.

Winkelcentrum de Passage: Little Italy!

Waan je in Italiaanse sferen, maar dan gewoon in Roosendaal! Winkelcentrum de Passage mag je zeker niet overslaan, dit is de leukste winkelstraat van Zuid-Nederland. Kijk je ogen uit in dit winkelcentrum volledig in Venetiaanse stijl. Shoppen met beleving! De natuurstenen vloeren met mozaïeken, een grote lichtkoepel met glas in lood en uitbundige schilderingen in combinatie met de Italiaanse muziek… Zo wordt iedere zintuig geprikkeld!

Vergeet vooral niet om het “live-orkest” boven het terras van Milano te bewonderen, en de klok met het prachtige carillon. De Passage een ingang aan de kant van de Nieuwe Markt en twee aan de kant van de Raadhuisstraat. Eén van de bezienswaardigheden in Roosendaal die je zeker niet mag missen!

Ontdek de geschiedenis in het Tongerlohuys

Het verhaal van Roosendaal aan de hand van vijf iconen die je meenemen door de geschiedenis van de stad. Het Tongerlohuys is een erfgoedcentrum in Roosendaal, gevestigd in het prachtige gebouw aan de Kerkstraat. Er is een vaste collectie te zien en er worden regelmatig wisselende tentoonstellingen georganiseerd. In de tuin is een mooie collectie aan beelden te bewonderen.

Borrelen op de Markt en feesten in de Sint Jan

Op de Markt springt de Sint-Janskerk direct in het oog. In deze voormalige kerk kun je nu terecht voor de tofste feesten en evenementen. Het is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Roosendaal, met zijn prachtige zuilen en indrukwekkende ornamenten. Een geliefde locatie tijdens o.a. de carnavalsviering. De St. Jan, zoals het gebouw nu wordt genoemd, is eigenlijk het Paradiso van Roosendaal!

Ook de Markt is dé uitgaanslocatie in Roosendaal. In de zomer geniet je hier tot de late uurtjes op het terras, net als in de kroegen in de avonduren. Ook kun je er prima een hapje eten. De keuze is reuze!

Publiée par St. Jan Evenementen sur Samedi 11 janvier 2014

Graffiti spotten in de Kadetunnel

Roosendaal bestaat ruim 750 jaar! Ter ere van dit jubileum is de Kadetunnel in 2018 voorzien van nieuwe graffitikunstwerken. Deze doorgang bij de Schuiven is opgepimpt met Roosendaalse iconen zoals Jack Jersey en Johnny Otis. Dit kunstwerk, volledig gemaakt door kunstenaars uit Roosendaal, moet je met je eigen ogen zien. Ook weer z’n toffe bezienswaardigheid in Roosendaal!

Bezienswaardigheden op de Nieuwe Markt in Roosendaal

Overdag kun je op de Nieuwe Markt terecht om heerlijk te shoppen, maar ook ‘s avonds kijk je je ogen uit. Je waant je in een sprookje door de kleurrijke LED-verlichting. Ook voor de allerkleinsten is er van alles te beleven. Zo kunnen ze er springen op de trampolines of afkoelen tussen de fonteinen. Op maandag kun je er je versinkopen doen op de weekmarkt.

De eyecatcher op de Nieuwe Markt: het Paviljoen

Het Pavillion, ook wel Paviljoen, is nog zo’n eyecatcher in Roosendaal en te vinden op de Nieuwe Markt. Dit is een combinatie van kantoorruimtes, winkelpanden en horeca. Een kopje koffie bij de gelijknamige lunchroom kan zeker niet ontbreken tijdens je rondje bezienswaardigheden in Roosendaal. Of geniet er iedere vrijdag van een nieuwe koopavond maaltijd.

Villa Mariahove

Ook Villa Mariahove heeft de status van een Rijksmonument en is na een flinke brand in 2007 is het pand volledig gerestaureerd. Op dit moment is er een tweetal bedrijven gevestigd in dit prachtige gebouw. De 2e en 3e verdieping zijn op dit moment nog niet verbouwd en krijgen in de toekomst een woonbestemming. Villa Mariahove is te vinden aan de Burgerhoutsestraat.

 

De locatie voor zomerse evenementen, het Vrouwenhofpark

In het Vrouwenhofpark worden regelmatig evenementen gehouden. Bijvoorbeeld Palm Parkies en het foodtruck festival Appeltje Eitje. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon zelf lekker neerstrijken met een picknickkleedje. In de buurt vind je bovendien speeltuin Vrouwenhof, restaurant Vrouwenhof en het Openluchttheater Vrouwenhof.

Het voormalige Raadhuis van Roosendaal

Nog zo’n prachtig gebouw op de Markt, het voormalige Raadhuis van Roosendaal is een laat-16e-eeuws gebouw. Het Raadhuis is in vijf eeuwen uitgebrand, weer opgebouwd en vaak verbouwd en veranderd. Tot de dag van vandaag dient het pand nog steeds als vergaderlocatie van de gemeenteraad van Roosendaal. Het gebouw heeft tevens de status rijksmonument. Samen met de Sint Jan kerk vormen de twee gebouwen het bekendste duo van Roosendaal!

bezienswaardigheden sint jan

Roosendaal tijdens Carnaval

Natuurlijk moet je écht eens in Roosendaal geweest zijn tijdens de viering van Carnaval! De Carnavalsoptocht op zaterdag laat je van de echte Roosendaalse Carnavalssfeer proeven. Het motto voor komend jaar is trouwens “Draai ‘t mar om”. Dus, kom je een dagje mee ‘zeulen’?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mooiste feest van het jaar#carnaval#roosendaal#tullepetaon#tullepetaonestad#dasmnstadje#zeulen

Een bericht gedeeld door A N D Y (@antheman88) op

Dit zijn ze: dé bezienswaardigheden in Roosendaal die je tijdens je bezoekje absoluut niet mag missen. Geniet van Roosendaal en vooral: veel plezier!