Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Bedrijven

5 tips: een kater verminderen doe je zo met My Health Store

6 februari 2018

6 februari 2018 | Bedrijven | Door: Redactie

Winter carnaval is coming! Een kater verminderen is dan iets wat we allemaal willen. Gelukkig hebben we in Roosendaal My Health Store die jou de beste tips kunnen geven over hoe jij de katers kunt verminderen. Thank god!

Een kater verminderen: kan het?

Laten we bij het begin beginnen: wat is een kater eigenlijk? We hoeven niet te vertellen hoe het voelt, want dat weten we allemaal wel. Helaas! Een kater krijg je na het nuttigen van te veel alcohol. De gevolgen van het drinken van te veel alcohol zijn onder andere uitdroging, een verlaging van de bloedsuikersspiegel en effecten op het zenuwstelsel. Het proces van het lichaam om alcohol af te breken kan niet worden versneld, maar de kater verminderen kan zeker!

kater verminderen my health store roosendaal roosendaal24

1. Wissel af

Zorg dat je tijdens het feesten de alcohol die je drinkt, afwisselt met een paar glazen water! De morning after heb je altijd veel dorst toch? Dit noemen we de nadorst. Dit komt omdat alcohol het lichaam dus uitdroogt. De uitdroging zorgt vaak ook voor hoofdpijn. Vind je het te veel moeite om er steeds aan te moeten denken om water te drinken? Dan scoor je bij My Health Store sportdrankjes met mineralen en vitamine! Of help jouw lever de alcohol af te breken met dit super drankje.

2. Multivitamines zijn je nieuwe vriend

Het kost je lichaam veel vitamines om de alcohol in het lichaam af te breken. Daarnaast zijn sperziebonen en andere groente niet bepaald de vaste kost tijdens carnaval. De kans is dus groot dat je een vitaminetekort hebt, wat het afbreken van de alcohol lastiger maakt. Hoe los je dit op? Neem elke dag een multi-vitamine om het tekort aan te vullen! Zo’n sportdrankje wat we al noemden bij tip 1 helpt hier natuurlijk ook bij!

3. Pre carnaval meal

Deze tip is waarschijnlijk alom bekend. Maar wat vaak wordt gedacht, is dat een vette bodem de beste is. Het tegendeel is waar! Vet vertraagt de opname van alcohol wel een beetje, maar dit stelt het dus eigenlijk alleen maar uit. De klap van de alcohol komt dus gewoon wat later. Volgens My Health Store is de beste bodem een eiwitrijke maaltijd. Dit is ook meteen een super goed ontbijt om je eventuele kater te verminderen. Pannenkoeken met proteïne poeder, een multivitamine en een groente/fruit sapje zijn dus een prima maaltijden en ontbijtjes. Je scoort de proteïne poeder nu zelfs met korting!

kater verminderen my health store roosendaal roosendaal24

4. Paracetamol om de pijn te stillen

Een andere veelgehoorde tip is om voordat je gaat slapen een paracetamol te nemen. My Health Store vertelt dat dit eigenlijk helemaal niet werkt. Als je gaat slapen, is je lever nog hard aan het werk om de alcohol te verwerken. De paracetamol die je inneemt, komt dus bovenop de alcohol terecht en dat is te veel voor je lever. De paracetamol wordt vervolgens op een andere manier in het lichaam afgebroken, waardoor je er vrij weinig mee op schiet. Sterker nog, je stelt de kater alleen maar uit. Een kater voorkomen doet het dus niet. Wel kun je een paracetamol nemen wanneer je wakker wordt. Hierdoor heb je minder last van hoofdpijn en is ons doel ook bereikt: de kater verminderen.

5. Slaap zo lang je kunt

Dit is een leuke toch!? Slapen gaat de kater niet voorkomen, maar de kater verminderen kan het wel. Wanneer je slaapt, verbruikt het lichaam namelijk veel minder energie dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kan het lichaam meer energie gebruiken om de alcohol af te breken. Win-win! Meer slaap voor jou én een minder erge kater.

My Health Store wenst jou heel veel plezier tijdens carnaval!