Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Inspiratie

5 feiten over het Oktoberfest die je nog niet wist

5 October 2017

5 October 2017 | Inspiratie | Door: Redactie

Dit weekend is het dan eindelijk het Oktoberfest in Roosendaal. Maar is dit wel wat we denken dat het is? Houd je hart vast, want hier hebben we 5 feiten over het Oktoberfest die je zeker niet verwacht!

1. Oktoberfest is geen bierfestival

Excuse me!? Het draait eigenlijk allemaal om het huwelijk tussen de Beierse kroonprins Ludwig en Prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen. Toen Ludwig en Theresia elkaar het ja-woord gaven, werd er een groot volksfeest gegeven waarbij geen druppel spa goud werd verspild.

2. Er wordt geen bier geschonken

Pardon!? Doe normaal! Er wordt geen gewoon bier geschonken tijdens het Oktoberfest. Het bier wat wordt geschonken is namelijk het speciale ‘Oktoberfest-bier’. Dit bier wordt alleen in zes brouwerijen in München gebrouwen.

3. Het begint dus niet in oktober

De naam is dus blijkbaar niet zo heel boeiend, want het begint helemaal niet in oktober. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder leuk! Het Oktoberfest begint niet in oktober omdat het steeds verder naar voren werd verschoven in de hoop ook nog wat zonnestralen mee te kunnen pakken.

4. Paris Hilton is voor altijd verbannen

Dit lees je goed. In 2006 kwam Paris Hilton in een Beierse ‘dirndl’, dit is de traditionele klederdracht, reclame maken voor een wijn merk in blik. Ze had dit niet afgestemd met de organisatoren en nadat ze een aantal keer flink dronken had laten zien dat ze het er niet mee eens was dat ze geen reclame mocht maken, is ze weggestuurd en voor altijd verbannen van het festival.

4️⃣ Tage // 4️⃣ days // 📸: @exithamster

A post shared by Oktoberfest (@oktoberfest) on

5. De gevonden voorwerpen zijn eindeloos

Op een plek waar zo veel bier wordt gedronken, wordt veel verloren. Dat blijkt wanneer naar de gevonden voorwerpen wordt gekeken. Zo worden er zo’n 1056 paspoorten, 520 portemonnees, 320 telefoons, 300 tassen en 50 camera’s gevonden en naar de gevonden voorwerpen gebracht. Echt uitzonderlijke gevallen zijn: een gehoorapparaat, een grafsteen in de vorm van een potlood en een Segway.

Lees ook ons blog over het Oktoberfest in Roosendaal! Nog maar eventjes en dan kunnen we losgaan!