Deel dit artikel:

Sinterklaas in Roosendaal
Evenement

Sinterklaas intocht

16 november Kade en binnenstad

Zie ginds komt de stoomboot in Roosendaal weer aan! Op zaterdag 16 november ontvangen we de goedheiligman traditioneel gezien weer aan de Kade in Roosendaal.

Om 12:30 uur start de Sinterklaas intocht met een officieel ontvangst van de Burgemeester, waarna hij de Sint en zijn pieten begeleidt met een intocht door de binnenstad van Roosendaal. Hier wil je natuurlijk bij zijn, want de stoomboot zit vol met snoepgoed voor de Roosendaalse kinderen. En wie zoet is krijgt lekkers!

Naast de intocht wordt er van alles rondom Sinterklaas georganiseerd in de Roosendaalse binnenstad. Een overzicht:

Zaterdag 16 november: Pietendisco bij De Kring

Vanaf 15:00 uur kun je op de dag van de intocht van Sinterklaas bij De Kring helemaal losgaan met de Pieten tijdens de Pietendisco! Kom dus heerlijk swingen en kleuren. De toegang is helemaal gratis en de vaders en moeders kunnen lekker borrelen!

Zaterdag 16 november: Sinterklaas bij Chagall

Ook bij Chagall kun je terecht tijdens de Sinterklaas intocht! De kids kunnen knutselen, schminken en tekenen terwijl de papa’s en mama’s genieten van een lekker drankje.

Zaterdag 16 november: opening slaapkamer van Sinterklaas

Wist je dat Sinterklaas in de Passage overnacht tijdens zijn verblijf in Roosendaal? Daar kun je vanaf 16 november tot aan pakjesavond de slaapkamer van de Sint komen bekijken. Ook kun je hier een speciale Sinterklaaskleurplaat scoren om leuke prijzen te winnen. Met wie kom jij kijken?

Slaapkamer van Sinterklaas in de Passage

Woensdag 20 & 27 november: Pietenlunch bij De Kring

Kom smullen bij De Kring van heerlijke pietenpannenkoeken of  versier samen met de Pieten tosti’s met ketchup. Klinkt goed, toch? De vaders en moeders krijgen ondertussen een smakelijk 12-uurtje geserveerd! Voor kinderen tot en met 12 jaar kost het €7,50 en voor kinderen boven de 12 jaar kost het € 12,50.

Zaterdag 23 november: Presentator Piet in het centrum

Van 12:00 uur tot 17:00 uur loopt presentator Piet met kar vol met allerlei Sinterklaascadeautjes in het winkelcentrum. Piet heeft een grote dobbelsteen bij waar allemaal opdrachten op staan. De bezoekers van het centrum mogen dobbelen en vervolgens de opdracht uitvoeren. Wanneer deze goed wordt uitgevoerd, wordt je beloond. Want wie zoet is, krijgt lekkers!

Zaterdag 23 november: Pieten uitvindmachine in de Passage

Zaterdag 23 november moet je van 13:30 tot 16:00 uur in de Passage zijn! Hier zijn de pieten aanwezig met hun speciale uitvindmachine. Opeens gaat er vanalles mis met de machine en de kids worden uitgenodigd om mee te helpen om de machine weer te laten werken. Spannend!

Zondag 24 november: Sinterklaas musical bij De Kring

Wanneer Sinterklaas en zijn Pieten naar Roosendaal gaan varen, breekt er midden op zee een storm uit! De stoomboot die helemaal volgeladen is met pakjes en snoepgoed is in gevaar. Hoofdpiet zorgt dat het grote boek veilig opgebergd wordt zodat er niets mee kan gebeuren. Maar de storm is zo hevig dat er iets met hoofdpiet gebeurt en hij weet niet meer waar hij het grote boek heeft gelaten. Kan Sinterklaas zijn verjaardag nog wel vieren zonder boek en Hoofdpiet? Kom erachter voor €7,75 tijdens de musical om 12:00, 14:00 of 16:00 uur!

Sinterklaas musical

Zondag 24 november en 1 december: Koopzondag Sinterklaas

Kom gezellig shoppen in de binnenstad van Roosendaal op zondag 24 november en zondag 1 december. Waarom? Er lopen een hoop Pieten rond in het centrum! Muziekpieten, Ballonpieten maar vooral ook veel Snoeppieten! Je kunt zelfs meerijden met een pietentreintje in het centrum van Roosendaal.

Vrijdag 29 november: Eten met Sinterklaas & Pietendisco in de Passage

Op vrijdag 29 november is het natuurlijk weer Black Friday! Papa’s en mama’s kunnen in de Passage de mooiste kortingen scoren, maar er is ook aan de kids gedacht. Van 17:00 tot 19:00 uur kun je gezellig eten met Sinterklaas en zijn pieten. Om deel te kunnen nemen kleur je de speciale Sinterklaaskleurplaat in die te vinden zijn in de Slaapkamer van Sinterklaas in de Passage. Ook is er een heuse Pietendisco en zijn er diverse kraampjes. Tijdens de Black Friday koopavond moet je dus in de Passage zijn!

Zaterdag 30 november: Meet & greet met Sinterklaas in de Roselaar

Tussen 12:00 en 17:00 uur kun je in winkelcentrum de Roselaar Sinterklaas ontmoeten! Samen met twee pieten komt hij op bezoek voor gezellige meet & greet én ze nemen een hoop lekkernijen mee natuurlijk. Mis het niet!

Zaterdag 30 november: Pieten uitvindmachine in de Passage

Zaterdag 29 november moet je van 13:30 tot 16:00 uur weer in de Passage zijn! Hier zijn de wederom pieten aanwezig met hun speciale uitvindmachine. Opeens gaat er vanalles mis met de machine en de kids worden uitgenodigd om mee te helpen om de machine weer te laten werken. Spannend!

Sinterklaas in Roosendaal

Genoeg te doen dus terwijl Sinterklaas in Roosendaal is! Wat ga jij doen? 🎊