Deel dit artikel:

Koningsnacht koningsdag roosendaal
Evenement

Koningsnacht en koningsdag in Roosendaal

26 en 27 april Roosendaal

Leve de Koning! Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag en dan kleurt de binnenstad oranje. Ben je benieuwd naar wat er te doen is in Roosendaal tijdens Koningsdag 2019? Wij delen de hele agenda van Koningsnacht en Koningsdag 2019 in Roosendaal. Of het nu shoppen, feesten of chillen is, je moet in Roosendaal zijn voor jouw ultieme Koningsnacht en Koningsdag. Trek dus je oranje kleding alvast maar uit de kast en check hier wat je allemaal kunt doen!

Vrijdag 26 april 2019: Koningsnacht in Roosendaal

Dubbel feest, want op de vooravond van Koningsdag kun je ook al helemaal los gaan in Roosendaal. De leukste feestjes check je hier!

Code Oranje bij Chagall

Voor de liefhebbers van het levenslied en Hollandse feestklassiekers heeft Chagall het perfecte feestje met Koningsnacht. Het is namelijk Code Oranje en dat kan maar één ding betekenen: Hollandse chaos! Randy Watzeels maakt het feest compleet met een spetterend optreden. Feest, zing en dans dus mee bij Chagall tijdens Koningsnacht in Roosendaal!

koningsnacht in roosendaal chagall

Dance Classics: Koningsnacht in Het Wapen van Roosendaal

Royal Apollo en MC Frank zijn terug met een extra editie van Dance Classics! Bij de vorige editie eerder dit jaar ging het dak er al af. Dit keer kleurt Het Wapen van Roosendaal oranje. Dans en zing mee met de lekkerste classics uit de jaren 70 tot en met nu. Even terug in de tijd tijdens Dance classics op Koningsnacht!

Koningsnacht roosendaal dance classics

Willems B-Day in El Corazon

Elke vrijdag is het feest in El Corazon. Dat is met Koningsnacht niet anders. Dit keer staat de club in het teken van de verjaardag van onze ‘King Willem’. Ga los op de lekkere beats van de beste urban dj’s van Roosendaal. En kun je er geen genoeg van krijgen? Op zaterdagavond met Koningsdag gaat het feestje weer door! Dubbel fissa dus in El Corazon met Koningsnacht en Koningsdag!

30 years A Go Go live @ JaxX

30 Years A Go Go neemt je muzikaal mee terug in de tijd. Naar het jaar 1989 om precies te zijn. Het jaar waarin we nog Koninginnedag vierde op de verjaardag van Prinses Juliana terwijl onze oosterburen korte metten maakte met de Berlijnse Muur. Het jaar waarin Prinses Beatrix aan haar tiende jaar als staatshoofd begon. In dat jaar was onze eigen ‘Willem’ nog maar een 22 jaar oud. Tijdens Koningsnacht 2019 in Bruin Café JaxX blikken we terug met muziek uit die tijd. Guns ‘n Roses, The Bangles, De La Soul en natuurlijk de absolute hit van het jaar ‘Lambada’ zullen de revue passeren!

koningsnacht in roosendaal jaxx

Feesten met Ultra Mate in Café Ergens Anders

Lars en Jaap, beter bekend onder de naam Ultra Mate, draaien jouw favoriete plaatjes tijdens Koningsnacht bij Café Ergens Anders aan de Bloemenmarkt. Gezellig drinken en dansen: dat is het motto!

Zaterdag 27 april 2019: Koningsdag in Roosendaal

Feesten tijdens Koningsdag

Oranjestichting Roosendaal verzorgt zoals gebruikelijk op Koningsdag de activiteiten in de binnenstad van Roosendaal. Tijdens deze editie zullen er op de Nieuwe Markt, Markt, Dr. Braberstraat, Tongerloplein, Kerkstraat, Bloemenmarkt en in de Molenstraat weer verschillende visuele en muzikale voorstellingen plaatsvinden op verschillende grote podia.

Natuurlijk zijn ook alle cafés in de Roosendaalse binnenstad geopend tijdens Koningsdag. Ook zij pakken deze editie weer groots uit op hun eigen manier. Van buitenpodia met live bandjes tot feestdj’s in de cafés zelf. Zo heeft JaxX een eigen buitenpodium en een springkussen voor de kinderen en pakt Chagall binnen door tot in de late uurtjes met DJ Gianni. Dat betekent zowel binnen als buiten genoeg te beleven en te feesten tijdens Koningsdag in Roosendaal!

Koningsdag roosendaal feesten

Foto via Oranjestichting Roosendaal op Facebook

Shoppen tijdens Koningsdag

Koningsdag staat natuurlijk ook bekend om de leuke shopping events. Met name vrijmarkten zijn razend populair en worden goed bezocht. Dit jaar kun je weer terecht op verschillende plekken in de binnenstad voor de leukste habbekrats en tweedehands spullen. Natuurlijk vind je op het Tongerloplein, in de Kerkstraat en in de Molenstraat weer een gezellige kindervrijmarkt en ook op de Kade is het altijd gezellig druk tijdens de Koningsmarkt.

Wie de Koningsmarkt aan de Kade bezoekt, moet zeker even binnenwandelen bij Muziekcentrum van Gorp. Tussen 12:00 uur en 16:00 uur mogen alle kinderen piano’s komen beschilderen. De kinderen mogen volledig losgaan op de piano’s. Na 16:00 uur worden de piano’s geveild en verkocht aan de hoogste bieder.

koningsdag van gorp roosendaal

Voor de echte shoppers openen de meeste winkels gewoon haar deuren op zaterdag 27 april. Winkelcentra de Passage en de Roselaar zijn ook gewoon geopend. In de Roselaar vindt dit jaar ook een gezellige kindervrijmarkt plaats tussen de andere winkels.

Koningsdag Roosendaal Shoppen roselaar

Foto via Winkelcentrum Roselaar op Facebook.

Koningsnacht en Koningsdag vier je in Roosendaal

Er is genoeg te doen in de Roosendaalse binnenstad op Koningsdag en tijdens Koningsnacht. Mis je nog events? Tip ons via social media en wij voegen het evenement toe aan deze koninklijke agenda!

We zijn benieuwd hoe jij jouw Koningsnacht en Koningsdag in Roosendaal doorbrengt. Stuur daarom jouw tofste foto naar ROOS24 via Facebook en gebruik de hashtag #ROOS24 op Instagram! Wie weet reposten wij jouw foto wel op onze Facebook of Instagram.