Deel dit artikel:

Feestweek Roosendaal 750 jaar
Evenement

Feestweek Roosendaal 750 jaar!

21 - 30 sept Diverse locaties

Dat Roosendaal in 2018, om precies te zijn op 5 november, 750 jaar bestaat wist je waarschijnlijk al. Dat dit het hele jaar gevierd wordt natuurlijk ook! Maar wist je ook dat er eind september een heuse feestweek op de planning staat? Vier het 750 jarig bestaan van Roosendaal met de leukste activiteiten en evenementen! Er is voor ieder wat wils, hier een overzicht:

Vrijdag 21 september: Opening feestweek door Valley Sound Big Band

In het centrum is er op vrijdag 21 september een muzikaal programma verzorgd door de Valley Sound Big Band. Een knallende opening van de feestweek! Kom je ook dansen en swingen? Aan jou de keuze: genieten kan vlakbij het podium of vanaf een terrasje op de Markt.

Vrijdag 21 september t/m zondag 30 september: Roosendaal One World

Voor de viering van Roosendaal 750 jaar is er gekozen voor een samenwerking met de Stichting Roosendaal Danst. Want bij het vieren van een feest hoor natuurlijk dans! De gehele feestweek zijn er verschillende voorstellingen:

  • 21 september: Voorstelling in Theater De Kring door Stichting Alzheimer W-B in samenwerking met Festival Roosendaal Danst
  • 23 september: Festival Roosendaal Danst tijdens Roosendaals Treffen
  • 26 september: Voorstelling “Roosendaal One World” in Openluchttheater Vrouwenhof
  • 30 september: Finalevoorstelling “Roosendaal One World” op de Markt

Zaterdag 22 september: Rooskleurig Festival

Op zaterdag 22 september van 13:00 tot 23:00 uur staat Roosendaal in het teken van Rooskleurig Festival! Een festival vol (inter)nationale en lokale artiesten, toffe entertainment, verschillende marktkraampjes en heel veel lekker eten. Het mooiste van alles is: de entree is helemaal gratis.

Zaterdag 22 en zondag 23 september: Kunsten onder 1 dak

Dit is alweer de vierde editie Kunsten Onder 1 Dak en hoe kan het ook anders dat deze keer in het teken van 750 jaar Roosendaal! Deelnemers zijn al in februari gestart met de werken voor deze bijzondere en indrukwekkende expositie. Op zaterdag 22 en zondag 23 september is het resultaat te bewonderen in de St. Jan. Natuurlijk hebben ze allemaal één ding gemeen, de kunstwerken staan allemaal in het teken van Roosendaal.

Zondag 23 september: Roosendaals treffen

De kracht van de stad. Op zondag 23 september kun je lekker rondstruinen en zien wat voor moois Roosendaal te bieden heeft. Het Roosendaals Treffen is een evenement waarbij Roosendaalse verenigingen, instellingen en (semi)overheidsinstellingen zich presenteren aan het publiek.

Donderdag 27 tot en met zaterdag 29 september: Kijk ons… Roosendaal

Wat bindt Roosendalers al 750 jaar? Dat is het vraagstuk waar de theatervoorstelling Kijk ons… Roosendaal om draait. Zorg dat je op donderdag, vrijdag of zaterdag om 20:15 uur op de Oude Markt bent en geniet van zang, dans, woord en beeld. Deze bijzondere muzikale vertelling toont indrukwekkende filmbeelden afgewisseld met toneel, dans, zang én speciaal voor Roosendaal 750 jaar gecomponeerde en gearrangeerde muziek uitgevoerd door een groot orkest!

Zondag 30 september: Stadsbrunch

De zondagmorgen brunch. Bestaat er iets wat fijner is dan dat? Zeker: de zondagmorgen stadsbrunch! Kom met familie en vrienden naar de binnenstad om in onze geliefde stad samen met andere Roosendalers te brunchen. Overal in de binnenstad staan tafels voor je klaar vanaf 11:00 uur.

Zondag 30 september: Afsluiting feestweek met Roosendaal Danst

Aan al het moois komt helaas een einde. Maar dan wel met een knal! De feestweek Roosendaal 750 jaar wordt geheel in stijl afgesloten met voorstellingen door Roosendaal Danst. Geniet van de fantastische voorstellingen op verschillende locaties in de stad. Op naar de volgende 750 jaar?