Deel dit artikel:

Draai van de Kaai Roosendaal
Evenement

Draai van de Kaai

5 en 6 aug Kade Roosendaal

Begin augustus is traditiegetrouw heel Roosendaal in de ban van de Draai van de Kaai. Op 5 en 6 augustus zal dit jaarlijkse wielrenfeestje rondom de Kade weer plaatsvinden! Twee dagen lang kunnen we genieten van een geweldige topsport met heel veel snelheid, sfeer en sensatie. Benieuwd wat er deze twee dagen te beleven is in Roosendaal? Dat lees je op deze pagina!

  • Zondagochtend 5 augustus: in samenwerking met de Kaaimannen zullen er diverse race- en mountainbike tourtochten georganiseerd worden. Aansluitend is er een fan- en businessmiddag.
  • Zondagavond 5 augustus: voor de vierde keer op rij staat de zondagavond in het teken van ‘De Draai draait 90’s’. Tijdens dit warmdraai event kunnen we genieten van de tofste artiesten zoals Mental Theo, Party Animals en de Jongens van Weleer.
  • Maandag 6 augustus: In de ochtend zal de start van de Jeugd Omnium Cup Roosendaal plaatsvinden. Gevolgd door het Amateurs B/Sportklasse Criterium. De dames zijn in de middag in de beurt. Na de dames zal voor de tweede keer de Fixed Gear Race plaatsvinden. Dit is nog een groeiende discipline in de wielersport maar zeker weten hip en happening. Een waar spektakel dat absoluut de moeite waard is om te bekijken. In de avond gaan de heren profs de strijd aan! Tijdens een wedstrijd van maar liefst 120 kilometer over een grotere ronde van ruim 4 kilometer is het de bedoeling om grotere ploegen aan te trekken. Uiteraard is er volop entertainment aanwezig op het Kadeplein!

Kaartjes kopen voor de Draai van de Kaai is al mogelijk! Early Bird tickets zijn te koop voor € 15,-. Koop je een combiticket voor zowel zondag als maandag dan kost het € 20,-.

Wist je dat de Draai van de Kaai voor het eerst plaatsvond op 4 augustus 1980? De naam is toen bedacht door Nel Timmers.

- Draai van de Kaai