Deel dit artikel:

75 jaar vrijheid roosendaal programma
Evenement

75 jaar vrijheid in Roosendaal

26 t/m 30 okt Meerdere locaties

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Roosendaal werd bevrijd. Dit gebeurde tussen 26 en 30 oktober 1944. Ook de omliggende dorpen en steden in West-Brabant vieren 75 jaar vrijheid. In de exacte week blikken we terug, herdenken we, maar vieren we natuurlijk ook de bevrijding van de stad. Benieuwd wat er allemaal te doen is in onze binnenstad? Je checkt het hier!

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober: Re-enacting Bevrijding van Roosendaal

In het weekend van 25, 26 en 27 oktober vindt er een re-enacting plaats van de bevrijding van Roosendaal. Op zaterdag en zondag tussen 10:00 uur en 17:00 uur kun je in de tuin van het Tongerlohuys terecht voor een reis terug in de tijd. In een realistische setting wordt je meegenomen naar oktober 1944. De re-enacting wordt verzorgd door Dutch re-enactment group ’40-’45 in samenwerking met Theater de Kring.

Zaterdag 26 oktober: Bevrijdingstappage

De razend populaire Tapage is ook dit jaar weer terug in Roosendaal. Deze editie krijgt een speciaal tintje met betrekking tot de bevrijding van Roosendaal. Tijdens de Bevrijdingstapage geniet je van muziekaal vermaak voor jong en oud. Van DJ’s tot de beste jazz- en rockbands!

De Bevrijdingstapage start op zaterdag 26 oktober om 19:30 uur op het Tongerloplein. Daarna verplaatst de Tapage zich naar maar liefst 17 locaties en kun je de muzikale route zelf bewandelen. Op het Tongerloplein ontvang je het programmaboekje met een time-table en de locaties. Zorg dus dat je er vanaf het begin bij bent!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Alle bands, bezoekers, horeca bedankt voor een ouderwets gezellige zaterdagavond! #tapage2018 #wezijnnogmaarnetbegonnen #streetbeatempire #thenewhabit #ennogveelmeer

Een bericht gedeeld door Tapage (@tapageroosendaal) op

Zondag 27 oktober: Concert In de schaduw van de oorlog

Het Euregio Kamerorkest en tenor Peter Gijsbertsen presenteren ‘In de schaduw van de oorlog’. Dit spectaculaire concert in Theater de Kring blikt terug op de oorlog en bevrijding in Roosendaal, maar ook op andere plekken. Zowel de Eerste en Tweede Wereldoorlog als de oorlogen die helaas nog steeds gaande zijn elders in de wereld vormen de rode draad van het muziekaal programma op zondag om 15:00 uur. Kaarten zijn nog te koop voor 25 euro.

Woensdag 30 oktober: officiële bevrijding van Roosendaal

Exact 75 jaar na dato wordt de oorlog herdacht en de bevrijding gevierd. De officiële herdenking vindt plaats op het Kadeplein bij de Polar Bear waar de burgemeester om 13:30 de herdenking opent met een kranslegging.

Op 30 oktober vindt er ook een hele interessante avond georganiseerd in Bibliotheek VANnU. Diverse inspirerende sprekers en dichters doen hun verhaal en er is muzikaal vermaak van Jazz750. Daarnaast vindt er een foto-expositie plaats met bekende Roosendalers en met foto’s van de bevrijding op 30 oktober 1944. De avond zit bomvol verassingen, dus zorg dat je erbij bent vanaf 19:00 uur. De toegang is gratis!

75 jaar bevrijding roosendaal

Donderdag 31 oktober: Bevrijdingsconcert

Ter afsluiting van de bevrijdingsweek hebben we natuurlijk ook nog het officiële Bevrijdingsconcert in Theater de Kring. Zoals je gewend bent is het Bevrijdingsconcert de lokale invulling van de Veteranendag. En zoals je ook gewend bent geniet je van dit mooie concert van Harmonie St. Caecilia Nispen voor een klein prijsje. Het aantal tickets en stoelkeuze kun je doorgeven via de website van de Kring.