Deel dit artikel:

11-11 in Roosendaal
Evenement

11-11 in Roosendaal

11 november Binnenstad Roosendaal

Tullepetaone opgelet! Deze maandag is het weer zover: de start van een nieuw carnavalsseizoen. Op 11-11, oftewel d’n ellufde van d’n ellufde wordt Roosendaal voor een dagje Tullepetaonestad en kun je alvast helemaal in de stemming komen voor het gezelligste feestje van het jaar. Precies 102 dagen voor de aftrap van carnaval staat de stad op z’n kop. Toepasselijk, want dees jaar draaien we ’t hillemaol om. Check hier wat er respectievelijk te doen is op 11-11 in Roosendaal!

11-11 ontbijt

We starten de dag natuurlijk om 11:11 uur. Dan kun je bij de 3Weesgegroetjes terecht voor het jaarlijkse 11-11 ontbijt. Inschrijven kan via de bar of door een privé bericht te sturen op Facebook. Voor slechts 11 euro eet je lekker mee én leg je de perfecte bodem voor de rest van de dag.

Wakkerzingen Tullepetaon

De Tullepetaon waakt het hele jaar over de Markt in Roosendaal, maar is al even niet meer toegezongen. Op 11-11 is het eindelijk zover om de Tullepetaon traditiegetrouw uit zijn zomerslaap te ontwaken. Alle Tullepetaone zijn van harte uitgenodigd om 19:33 om de Tullepetaon wakker te zingen met de magische tekst: ‘Wordes wakker, maokt òòns blij. Komd uit oe nest, gij Parelhoen!’

11-11 in roosendaal

Liedjesfestival in de Kwakkelkooi

Een van de meest bekende activiteiten tijdens 11-11 in Roosendaal is het Liedjesfestival. Uiteraard is de Kwakkelkooi ook dit jaar weer het clubhuis voor alle kappellen om zich te presenteren aan het publiek. Vanaf 20:11 uur zetten de Tullepetaonse Kappellen hun beste beentje voor in de strijd om het nieuwe Tullepetaonse carnavalslied, onder toeziend oog van een strenge vakjury. Aan het eind van de avond weten we welk lied heeft gewonnen. Natuurlijk wordt dit feestelijke nieuws bekend gemaakt door de Oogheid, Nar en Sjampetter.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We gaan weer beginnen!!!!!!🥳🥳🥳#repeteren#11-11#liedjesfestival#carnaval2020#whoohooo

Een bericht gedeeld door Makkeluk Zat (@makkeluk_zat) op

Bekendmaking functionarissen

Tijdens het Liedjesfestival worden ook de nieuwe Oogheid, Nar en Sjampetter gepresenteerd aan het Roosendaalse publiek. De voorzitter van de Stichting Carnaval Roosendaal zal de waardigheden aan de Oogheid, Nar en Sjampetter overhandigen en daarna is het direct aan de nieuwe Oogheid om het Tullepetaonse lied van 2020 bekend te maken. Dit alles gebeurt natuurlijk, hoe kan het ook anders, om 23:11 uur op 11-11.

Nagaope in ’t Waope

Tijdens carnaval kennen we geen avondklok. Dat is op 11-11 niet anders. Na het Liedjesfestival kun je gezellig een afzakkertje komen doen in ‘t Wapen van Roosendaal. Of twee of tien, want Nagaope in ‘t Waope staat garant voor gezelligheid tot in de late uurtjes. Daarnaast is het ook nog eens Maffe Maandag in ‘t Wapen. Dat belooft een knaller te worden!

11-11 in roosendaal

Naast ‘t Wapen openen natuurlijk ook de omliggende café’s op de Markt, Bloemenmarkt, Kade en in de Molenstraat hun deuren voor de leukste 11-11 feestjes van Roosendaal. Check voor de zekerheid ook de Facebookpagina’s van de betreffende cafe’s voor de exacte info. Verleng je weekend nog een dagje en vier de start van het carnavalsseizoen in Roosendaal!

11-11 in roosendaal

11-11 in Roosendaal

De echte Tullepetaon pakt natuurlijk elke gelegenheid aan om carnaval te vieren. Wil je naast 11-11 helemaal niks missen van carnaval in Roosendaal? Check dan onze carnavalsspecial én zet jezelf op aanwezig in het Facebook evenement!